NÁVRAT DO ŠKOLNÍCH LAVIC 19.4.2021

AKTUALIZOVÁNO 9.4.!! Vážení rodiče a milí mí žáčci, jelikož nemohou být všechny třídy ve škole současně, budeme se střídat "rotovat" po týdnech. Jeden týden ve škole, druhý doma. V příštím týdnu budeme ještě doma a naše třída 2.A nastoupí až v týdnu od 19.4. 2021.  Pokud budeme ve škole, budou všem žákům přihlášeny automaticky obědy  - a budeme se učit podle rozvrhu.

Čekají nás stejná opatření jako doposud (časté větrání, mytí rukou, rozestupy, nošení chirurgických roušek, nepotkávání se na chodbě s žáky z jiných tříd – hodiny bez zvonění, ne-zpěv a ne-tělocvik). A ještě něco navícSAMOTESTOVÁNÍ (testem SINGCLEAN - jedná se o tyčinkový nosní test). Zde naleznete video-návod., a instruktážní leták

Věřím, že po prvním testování z žáků spadne strach i obavy. Teď neví, co je čeká a to je samo o sobě strestující. Sama jsem se byla testovat, abych to vyzkoušela a cítila jsem jen slabé lehtání - šimrání. Můžete dětem pustit video, aby věděli, co je čeká - a jak to bude probíhat.

Samotestování bude probíhat každé pondělí a čtvrtek, kdy budeme spolu  ve škole. Ranní družina bude stále od 6.00 (zazvoníte si na paní vychovatelku a ta vás pustí do školy)  a bude v naší třídě. Družinoví žáci se budou testovat v jedné z učeben naproti naší třídy (počítačová učebna a výtvarná výchova).

Žáky, kteří nechodí do družiny, si vyzvednu v 7.45 před školou. Společně půjdeme do školní tělocvičny, kde se otestujete. Rodiče se tohoto testování mohou s dětmi účastnit (doporučuji to alespoň u prvního testování).

Po chvilce se žáčkům objeví výsledek – negativní test – zdravý jako rybička a šup do školy. Pokud by byl test pozitivní, musí žák domů a absolvovat další testy v nemocnici. Na následujícím schématu najdete vysvětleno, jaké následky bude mít pozitivní test na zbytek třídy. https://drive.google.com/file/d/1qdF2ksR5uYO15f8glDD0WyoL6arbGLIZ/view?usp=sharing

Ráda bych zdůraznila, že žáci nemusejí mít ve škole respirátory. Mají chirurgickou roušku. Pokud bude pěkné počasí, budeme místo hodin tělesné výchovy chodit ven na procházky.

Do testování nemůžeme a ani nechceme nikoho nutit. Pokud rodič odmítne dítě testovat, zůstane na domácí výuce. Z ministerstva školy obdržely pokyn, aby těmto žákům učitelé poskytli jen úkoly a práci na daný týden, protože nemají nárok na distanční podporu. Naše vedení školy se rozhodlo těmto žákům  distanční podporu umožnit. Pokud bude naše třída týden ve škole, naši žáčci budou mít možnost pokračovat v distančním vzdělání s třídou 2.B. Další týden se připojí zase k našim dětem z 2.A, protože děti z 2.B budou v tom týdnu ve škole a my doma. S paní učitelkou z 2.B budeme pravidelně konzultovat, aby obě třídy probíraly ve stejnou dobu stejné učivo.

Je to další překážka, další nepříjemnost, ale věřte, že jsem moc ráda, že alespoň v tomto režimu se můžeme zase setkávat ve škole a moc se na vás těším.

Pokud máte nějaké dotazy, ozvěte se, prosím.

Veronika Celnarová

 

Více informací naleznete i zde: http://stru.hranet.cz/novinky/navrat-do-skoly

 

 

Vloženo: 09. 04. 2021       Stránka: 5. A

Třídní fond

Platby do třídního fondu přes účet.

15. 09. 2023   5. A   Více zde

Hurá do školy! Školní rok 2023/2024 začíná

Informace k zahájení školního roku

03. 09. 2023   5. A   Více zde

Aprílové počasí

21. 04. 2023   5. A   Více zde

OFICIÁLNÍ NÁZEV:

Základní škola a mateřská škola Hranice, Struhlovsko,
příspěvková organizace 

Adresa:
Struhlovsko 1795,
753 01 Hranice,
IČ: 14618575
Kde nás najdete:
Loc: 49°33'8.38"N, 17°43'40.258"E

KONTAKTY:

Tel.: + 420 581 650 166
Identifikátor datové schránky: nevmmq6
E-mail: skola(zavináč)zsstruhlovsko(tečka)cz

Ředitel školy
Mgr. Radomír Macháň, tel.: 581 650 151

Další­ kontakty:
Školní jídelna při ZŠ, tel.: 581 650 155
Mateřská škola,  tel.: 581 650 165

MAPA:

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM:

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání
Ať s míčem, knihou nebo kružítkem - příležitost u nás dáme všem.

DOPLŇKOVÁ ČINNOST:

Pořádání odborných kurzů, školení
a jiných vzdělávacích akcí včetně lektorské činnosti

REALITNÍ ČINNOST:

Pronájem a půjčování věcí movitých
Hostinská činnost (stravování cizích strávníků)

loga-partneri
PPUC
Výuka přírodních věd nově
Spolu a lépe
SFŽP ČR
MŽP ČR
Poznej a chraň
Pokusné ověřování
ERASMUS+
OPVK
Doučování žáků škol
Rozvoj digitálních kompetencí pedagogů
IKAPOK II
IKAP II
Rozvíjení digitální gramotnosti dětí již od MŠ
Digitalizujeme školu cíl 172
Digitalizujeme školu cíle 173 a 174
Spolu a lépe IV
Spolu to zvládneme
Obědy školákům 2023

2001 - 2024 © Základní škola a mateřská škola Hranice, Struhlovsko, příspěvková organizace - All rights reserved      developed: CodeKey.cz    grafika: Wedipa